لواشك همان عصاره گرفته شده ي ميوهها است که مورد علاقه همه افراد به ويژه بچهها مي باشد. متخصصان تغذيه به آن اكستراكت ميگويند و با خشك كردن به دست ميآيد. خشك كردن از سادهترين و متداولترين روشهاي نگهداري مواد غذايي است كه قدمتي به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در كشورهاي مختلف به شكلهاي گوناگون از روشهاي سنتي تا الگوهاي صنعتي انجام ميشود. امروزه با توجه به توسعه صنايع غذايي، روشهاي تهيه لواشك هم تحول يافته و نمونههاي نوين اين محصول با نظارت بهداشتي كافي توليد ميشود. بنابراين اگر دوستداران لواشك از محصولات بستهبندي شده با پروانههاي بهداشتي استفاده كنند، ديگر لازم نيست نگران آلودگي آن باشند. اما آيا بهداشتي بودن لواشك و نداشتن آلودگي ميكروبي به معناي اين است كه مصرف آن خوب است؟ آيا ميتوان مصرف لواشك را به افراد مختلف توصيه كرد؟ به گزارش سلامت نيوز دكتر حسيني، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پاسخ به اين سوال كه مواد مغذي لواشك چيست و ارزش تغذيهاي آن تا چه حد است، ميگويد: غير از نمك كه براي جلوگيري از فاسد شدن انواع لواشكهاي صنعتي به مقدار زياد به آنها اضافه ميشود و از معايب اين ماده غذايي محسوب ميشود، ريزمغذيهاي مفيد و برخي ويتامينها در لواشك به ميزان خوبي وجود دارد و چون ماده اوليه لواشك انواع ميوههاست، بنابراين مصرف آن تا حدي فوايد ميوه را دارد و به مصرف پفك يا چيپس ارجحيت دارد. اين متخصص تغذيه نداشتن كالري بالا را مزيت ديگر لواشك به عنوان يك خوراكي بين وعده هاي غذايي دانست و گفت: مصرف شيرينيها، چيپس و مواد مشابه همگي به علت كالري بالا، باعث چاقي مي شوند كه خوشبختانه اين مشكل با مصرف لواشك بروز نميكند.دكتر حسيني معتقد است، چون لواشك نوعي عصاره تغليظ شده ميوههاست، خواص آن را بايد با توجه به ميوه اوليه شناخت. در اين زمينه جالب است بدانيم لواشك آلو براي درمان يبوست مفيد است و لواشك سيب اثر معکوس دارد. لواشك زغال اخته هم با توجه به مواد ضد ميكروبي خود ميتواند در پيشگيري از عفونتهاي ادراري در خانمها مفيد باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر